84ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «ΘΑΛΗΣ»

Οι μαθηματικοί διαγωνισμοί αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαιδευτικής πορείας των μαθητών, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για ανάπτυξη και ανακάλυψη του ενδιαφέροντος για τα μαθηματικά. Η συμμετοχή σε αυτούς τους διαγωνισμούς δεν αποτελεί μόνο ένα μέσο αξιολόγησης, αλλά επίσης μια πολύτιμη ευκαιρία να ενθαρρυνθεί η αγάπη για την επιστήμη και η εξέλιξη των δεξιοτήτων των μαθητών στον τομέα των μαθηματικών.

Οι μαθητές εμπλουτίζονται πνευματικά και κοινωνικά μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτούς. Είναι ένας τρόπος να ανακαλύψουν τη χαρά της λύσης προβλημάτων και να εφαρμόσουν τις μαθηματικές τους γνώσεις σε πρακτικά προβλήματα. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους και το ενδιαφέρον τους για την επίλυση μαθηματικών παραδοξοτήτων. Επίσης,  δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συναντήσουν άλλους μαθητές με παρόμοιο ενδιαφέρον. Οι διαγωνισμοί αυξάνουν την κοινωνική τους δικτύωση και τους παρέχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ιδέες τους και να μάθουν από τους άλλους.

Οι μαθηματικοί διαγωνισμοί μπορούν να αποτελέσουν μέσο ενίσχυσης της μαθηματικής εκπαίδευσης. Αυτοί που συμμετέχουν σε αυτούς ανακαλύπτουν την ομορφιά και την επικρατούσα λογική των μαθηματικών. Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιούν τις προκλήσεις αυτών των διαγωνισμών για να ενισχύσουν το πρόγραμμα μαθηματικών στα σχολεία.

Η συμμετοχή επομένως σε αυτούς αποτελεί μια σημαντική εμπειρία που ενισχύει τις δεξιότητες, ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό και προάγει την αγάπη για τα μαθηματικά. Είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της μαθηματικής κατανόησης και της επιστημονικής προσέγγισης, καθιστώντας τη μάθηση των μαθηματικών μια συναρπαστική περιπέτεια.

Το σχολείο μας κατανοώντας την ουσιαστική εμπειρία συμμετοχής σε έναν τέτοιο διαγωνισμό συμμετείχε στη διεξαγωγή του 84ος Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικών, «ΘΑΛΗΣ», σχ. έτους 2023-2024  που διεξήχθη στις 4/11/2023. Τα «Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη» εκπροσώπησαν οι μαθητές:

Για το Λύκειο

Χατζησάββας Απόλλων

Ζωγράφου Νίκη

Μπαρμποπούλου Ευανθία

Μιχαΐλοβ Νικολάϊ

Δουλγερίδης Γιώργος

Τζιουβάρα Ελένη

Για το Γυμνάσιο

Καραναστάσης Αθανάσιος- Μιχαήλ

Μπέσκος Κωνσταντίνος

Μανέτου Ισαβέλλα

Παπαμάρκου Λυδία

Τους ευχόμαστε καλά αποτελέσματα!