Πολυήμερη Β’ Λυκείου σχολικού έτους 2022 – 2023

Τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές της Β’ Λυκείου πραγματοποίησαν την πολυήμερη εκδρομή τους στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Νομό Χανίων από τις 4 έως τις 7 Απριλίου 2023. Η εκδρομή είχε ως αφετηρία το Ηράκλειο, όπου, μετά από μία σύντομη γνωριμία με την πόλη, έγινε επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, καθώς και στο Ενυδρείο Κρήτης, το μεγαλύτερο της Μεσογείου.

Κατόπιν, ακολουθώντας τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), περιηγηθήκαμε καθ οδόν προς τα Χανιά, όπου θα διαμέναμε, στα χωριά του Αποκόρωνα και συγκεκριμένα στις Βρύσες και στο Νίππος, σε παραδοσιακή ταβέρνα του οποίου γευματίσαμε.

Τις υπόλοιπες μέρες περιηγηθήκαμε στην πόλη των  Χανίων, την περιοχή του Ακρωτηρίου και τους ταφους των Βενιζέλων, στην Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλλων, στην πόλη και το κέντρο του Ρεθύμνου, στην λίμνη Κουρνά και τις πηγές της Αργυρούπολης.

Η μετάβαση και η επιστροφή μας έγινε αεροπορικώς και αυτό βοήθησε πολύ στο να έχουμε περισσότερο ωφέλιμο χρόνο και λιγότερη κόπωση. Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο υποδιευθυντής του Λυκείου και φιλόλογος, κος Αλέξανδρος Μηλιώνης, και συνοδοί οι συνάδελφοι κ.κ Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, φιλόλογος, και Ολίβια Πετράκη, χημικός.