Οι Βίκινγκ στις οθόνες μας

Ανέκαθεν μου άρεσαν οι ιστορίες που δίχαζαν τον αναγνώστη ως προς την αλήθεια που φέρουν. Ένα ιστορικό γεγονός με αντικρουόμενες εκδοχές ήταν και οι Βίκινγκ.

Κατά γενική ομολογία, ακούγοντας τον όρο Βίκινγκ το μυαλό μας πηγαίνει σε βίαιους, ειδωλολάτρες πειρατές ή και ατρόμητους τυχοδιώκτες. Η σύγχρονη εκτίμηση δυσκολεύει την ακριβή απεικόνιση της κληρονομιάς των Βίκινγκ καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Το βέβαιο είναι, πως ήταν Σκανδιναβοί και έκαναν επιδρομές και εμπόριο από τις πατρίδες τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τα κίνητρα τους ήταν άγνωστα. Αυτός ο μύθος, λοιπόν, που έχουν χτίσει οι Βίκινγκ, με οδήγησε να δω την αναπαράσταση της ζωής τους μέσα από την σειρά που γυρίστηκε.

Οι Βίκινγκ είναι μια ιστορική, δραματική, τηλεοπτική σειρά, που γράφτηκε από τον Μάικλ Χίρστ. Τα γυρίσματα της έγιναν στην Ιρλανδία και η διάρκεια τους κράτησε αρκετά χρόνια.

Στις πρώτες σεζόν, πρωταγωνιστής είναι ο Ράγκναρ Λόθμπροκ, που είναι και ο αγαπημένος μου ήρωας. Ο Ράγκναρ είναι από τους πιο γνωστούς θρυλικούς ήρωες των Νορβηγών και μεγάλος εχθρός της Αγγλίας και της Γαλλίας. Παρουσιάζεται η ακραία μετάβαση της ζωής του, πως από ένας απλός αγρότης κατάφερε να γίνει ο βασιλιάς του Κάτεγκατ. Στις τελευταίες σεζόν, σειρά έχει η μοίρα των γιων του και οι περιπέτειες τους στην Αγγλία, τη Σκανδιναβία, τη Ρωσία, τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Αμερική.

Όσοι από εσάς αγαπούν την ιστορία και θέλουν να δώσουν μια δική τους έκβαση στο θρύλο των Βίκιγνκ, πρέπει να δουν τη σειρά. Σας έδωσα μια συνοπτική εικόνα της σειράς, χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, αφού η πορεία της συγκεκριμένης ιστορίας του Ράγκναρ, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και ανατρεπτική.

Πηγές:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%AF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CF%82_(%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AC)

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%AF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA