Μουντιάλ 22′-Ένα βήμα πριν τον τελικό

Η διοργάνωση που περιμέναμε όλοι εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι (μετά από 4 χρόνια) επιτέλους είναι εδώ. Σίγουρα πρόκειται για ένα διαφορετικό Μουντιάλ σε σχέση με τα προηγούμενα, καθώς διεξάγεται τον χειμώνα, λόγω του καύσωνα που υπάρχει τα καλοκαίρια στο Κατάρ.

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου με την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ισημερινό και το Κατάρ, όπου για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού ηττήθηκε η χώρα που φιλοξενεί την διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα, το Εκουαδόρ επικράτησε του Κατάρ με 2-0.

Η 1η αγωνιστική των ομίλων είχε μεγάλες εκπλήξεις, αλλά και θέαμα. Η Γερμανία ηττήθηκε από την Ιαπωνία (1-2), η Αργεντινή έχασε από την Σαουδική Αραβία (1-2), η Ισπανία «διέλυσε» την Κόστα Ρίκα βάζοντας 7 γκολ. Βραζιλία, Πορτογαλία, Ελβετία, Αγγλία, Ολλανδία, Γαλλία και Βέλγιο ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στον θεσμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ η Κροατία, το Μαρόκο, η Δανία και υπόλοιπες χώρες έφυγαν μόνο με έναν βαθμό. Στην 2η αγωνιστική στην φάση των ομίλων υπήρξαν κάποιες μικροεκπλήξεις, με την Κόστα Ρίκα να κερδίζει την Ιαπωνία με 0-1, την Αγγλία να μένει ισόπαλη με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο 0-0.

Το ντέρμπι μεταξύ Ισπανίας και Γερμανίας έληξε με σκορ 1-1 με αποτέλεσμα η Γερμανία (ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί της διοργάνωσης) να «χάνει» μεγάλο έδαφος για την εξασφάλιση της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Μεγάλη έκπληξη της συγκεκριμένης αγωνιστικής ήταν η νίκη του Μαρόκου εναντίον του Βελγίου με σκορ 0-2, παίζοντας ορθολογικό και σωστό ποδόσφαιρο από όλες τις απόψεις.

Στην 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων «ράγισαν» καρδιές (στην κυριολεξία). Ολλανδία και Σενεγάλη προκρίθηκαν στην επόμενη φάση την ίδια στιγμή που η «πολλά υποσχόμενη» ομάδα του Εκουαδόρ αποκλείστηκε, χάνοντας από την Σενεγάλη. Αγγλία και Ημωμένες Πολιτείες πέρασαν στην επόμενη φάση χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Η Γαλλία είχε περάσει ήδη από την 2η αγωνιστική όπως και η Βραζιλία αλλά και η Πορτογαλία. Γερμανία, Βέλγιο, Δανία και Ουρουγουάη, χώρες οι οποίες ήταν μεγάλα φαβορί για την επόμενη φάση του θεσμού, έμειναν εκτός διοργάνωσης. Μεγάλες εκπλήξεις ήταν το Μαρόκο (κέρδισε 1-2 τον Καναδά), η Νότια Κορέα (επικράτησε 2-1 της Πορτογαλίας και  η Ιαπωνία (νίκησε 2-1 την Ισπανία). Ελβετία, Αργεντινή και Πολωνία πέρασαν και αυτές στην επόμενη φάση. Ολλανδία, Αγγλία, Αργεντινή, Γαλλία, Βραζιλία, Πορτογαλία πέρασαν στα προημιτελικά με μεγάλη άνεση.

Η Κροατία και το Μαρόκο απέκλεισαν την Ιαπωνία και την Ισπανία, αντίστοιχα, στην διαδικασία των πέναλτι. Στη συνέχεια στα προημιτελικά έγιναν τα απίστευτα. Βραζιλία και Πορτογαλία οδηγήθηκαν σε οδυνηρό αποκλεισμό με την Κορατία και το Μαρόκο, αντίστοιχα, να πετάνε έξω τα δύο φαβορί και κάνοντας τον πλανήτη να παραμιλάει για το Μουντιάλ. Η Αργεντινή αν και κέρδιζε 2-0 στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης ισοφαρίστηκε από τους Ολλανδούς.

Το ματς οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι με την Αργεντινή να επικρατεί της Ολλανδίας με 4-3 σε ένα ματς με πολύ μεγάλη ένταση και από τις δύο ομάδες. Η Γαλλία κέρδισε την Αγγλία με σκορ 2-1 με αποτέλεσμα να περάσει στα ημιτελικά. Γαλλία, Μαρόκο, Αργεντινή και Κροατία πέρασαν στην φάση των ημιτελικών. Ο Μέσσι και η παρέα του κέρδισαν πολύ εύκολα την Κροατία με σκορ 3-0 και στο άλλο παιχνίδι η Γαλλία επικράτησε του Μαρόκου με 2-0.